Mindfulness incompany

Mindfulnesstraining is een wetenschappelijk bewezen aanpak om effectiever met stress en druk te leren omgaan. Het opent de weg naar meer focus en creativiteit in het werk. De Mindfulness incompany training is gebaseerd op de achtweeks mindfulnesstraining. Het is een training waarbij er wekelijkse bijeenkomsten zijn met oefeningen voor thuis. In onze werkwijze is er aandacht voor theorie, en praktijk. We oefenen veel en besteden speciaal aandacht hoe mindfulness op het werk geïntegreerd kan worden.

 

stress management

Door beoefening van mindfulness werk je met meer aandacht en concentratie. Je krijgt meer inzicht in het effect die gedachten hebben op je emoties en je handelen. Dit veranderende perspectief creëert meer rust en ruimte; je leert anders omgaan met je energie waardoor je minder vatbaar bent voor stress. Door mindfulness leef en werk je met meer bewustzijn - hierdoor ben je ook in staat effectiever en efficienter te werken. Met mindfulness krijg je meer grip op je werk !

Mindfulness op het werk

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat medewerkers die mindfulness beoefenen:
  • efficiënter en effectiever werken
  • minder stress ervaren en flexibeler zijn
  • een lager ziekteverzuim hebben
  • zich beter kunnen concentreren
  • meer inzicht in eigen patronen hebben
  • aandachtiger zijn, meer focus hebben en creatiever zijn
  • gemakkelijker communiceren en samenwerken

Leer stress hanteren door Mindfulness incompany

Met mindfulness probeer je je automatische manier van reageren te veranderen. Het heeft tijd nodig om deze gewoonten te doorbreken. Mindfulness is immers een vaardigheid en net als elke vaardigheid is het rendement afhankelijk van de energie die je er in stopt. Door regelmatig te oefenen creëer je meer bewustzijn waardoor je je grenzen beter leert aanvoelen. Medewerkers die mindfulness boefenen zitten 'beter in hun vel' omdat ze efficiënter met hun energie omgaan.

De mindfulness incompany training passen we in overleg aan: de trainingsduur, de intensiteit van de oefeningen en de tijdstippen zodat het het best integreert in de situatie van uw bedrijf.

Zeer aan te raden is het artikel op PW De Gids (vakinformatie voor HR professionals.) "Zo leidt mindfulness tot een betere inzetbaarheid"

Mindfulness Huizen, Mindfulness Hilversum