Mindfulness- Compassie training

In de mindfulness training is aandacht besteed aan het tijd nemen en zorgen voor jezelf. Je hebt oefeningen gedaan om anders te leren omgaan met onrust of spanning. In de mindfulness vervolg /compassie training worden deze vaardigheden versterkt. Met name je vermogen om voor jezelf te zorgen. Naast vertrouwde oefeningen uit de mindfulness training krijg je hiervoor nieuwe begeleidingen.

on-line training; Mindfulness coaching


Wat houdt de vervolg / compassie training in?

In de mindfulness compassie training wordt meer aandacht besteed aan het ontwikkelen van mildheid. In de gewone mindfulness training heb ik het ook over compassie gehad: het hebben van compassie (of mededogen) met jezelf. Dit is iets waarvan je misschien voelt dat het ver van je af staat. Een reden kan zijn dat deze kwaliteit niet vanzelfsprekend ontwikkeld is of aandacht krijgt. Het huidige dagelijks leven vraag vaak veel organisatievermogen; zowel op het werk als privé. Het zorgen dat de praktische dingen goed geregeld zijn heeft onze eerste prioriteit. Wat ik vaak hoor is dat het vinden van rust en ontspanning zo moeilijk is. De compassie training kan het gevoel van verbinding met jezelf versterken; het zorgen voor jezelf - compassie hebben met jezelf. Hierdoor kun je, naast de hoge eisen die het dagelijks leven soms stelt, een groter gevoel van tevredenheid en ontspanning ervaren en jezelf meer verbonden voelen met anderen.

Voor wie is de Mindfulness vervolg / compassie training bedoeld?

Om de training te volgen helpt het als je vertrouwd bent met mindfulness oefeningen. Als je daar helemaal geen ervaring mee hebt raad ik je aan om eerst de gewone achtweekse mindfulness training te volgen. Daarnaast kan de training helpend zijn voor diegenen die: het (nog) moeilijk vinden om tijd te nemen voor zichzelf, spanning of onrust of gevoelens van angst ervaren, het gevoel hebben dat ze niet voldoen of hard, streng of kritisch zijn voor zichzelf. Maar ook bij andere klachten kan de vervolg/compassie training heel helpend zijn. Oude patronen verdwijnen nu eenmaal niet zomaar. Als je de klachten al wat langer ervaart kan een achtweekse mindfulness training een goede basis zijn, maar is vaak niet voldoende om anders te leren omgaan met de oude patronen. Voor hen kan een compassie / vervolgtraining heel zinvol zijn. Maar ook als je deze klachten niet ervaart en je de mindfulness oefeningen wilt verdiepen of meer in verbinding wilt komen jezelf kan deze compassie /vervolgtraining een heel goede stap zijn.
 • Wat kun je verwachten?

  - 8 Sessies van ongeveer 2 tot 2,5 uur waarin een korte pauze met koffie of thee.
  - We oefenen in een kleine groep (max 8 personenen)
  - Je doet thuis oefeningen met een app of cd
  - tijdsinvestering thuis ongeveer 30 min per dag.
  - Tijdens de bijeenkomsten bespreken we je ervaringen, maar het is geen 'lotgenotengroep', d.w.z dat achterliggende oorzaken van je persoonlijke ervaringen nooit onderwerp van gesprek zullen zijn.
  - We houden ons aan de richtlijnen van het Rivm v.w.b. Corona-maatregelen.

  Aanmelden vervolg/compassietraining

  Interesse een vervolg /compassie training?

  Mocht je geinteresseerd zijn in de vervolg training maar je hebt nog wat vragen, neem dan contact met me op:
  marc (at) insightmindfulness.nl of bel 06-52243162