Skip to main content

06 52243162

Reviews mindfulness training

Hieronder vindt u referenties van deelnemers die de mindfulness trainingen gevolgd hebben.

De citaten hieronder zijn letterlijk afkomstig van de evaluatieformulieren.


mindfulness training "Ik heb met veel plezier de compassie-training in Baarn gevolgd. Ik kan deze training iedereen aanraden die een mindfulness-training heeft gevolgd. Met humor, oprechte interesse en integriteit geeft Marc deze training. Ik kan er na de cursus nog veel mee doen. Bedankt Marc voor de fijne weken! "
~ Hank, Baarn ~


mindfulness training "Ik heb veel aan deze training gehad, het heeft me veel bewust gemaakt van heel veel dingen. Zeker een aanrader voor iedereen die de innerlijke rust wel ervaren. "
~ Mo ~


mindfulness training "Ik vond de training zeer waardevol en ook zeker als je nog helemaal niet zoveel weet over mindfulness. Ik zou het iedereen aanraden. Het is een investering die je voor altijd bij je draagt. "
~ Eva ~


mindfulness training "Ik heb onlangs een mindfulness cursus gevolgd bij Insight Mindfulness, de trainer was Marc Lenten, en het was een ongelooflijk positieve ervaring. De cursus was goed gestructureerd en de docent was deskundig en innemend. Tijdens de cursus leerde ik een verscheidenheid aan mindfulness technieken, leerde ik hoe ze regelmatig te beoefenen, en vooral, begreep ik waarom ze werken. Nu ben ik in staat ze steeds meer in mijn dagelijks leven te integreren.

Eén ding dat ik heb geleerd is dat mindfulness niet alleen gaat over het leren van verschillende manieren om je te concentreren op de adem, het lichaam of iets anders terwijl je zit, loopt of ligt. Ja, je leert verschillende mindfulness technieken, maar belangrijker is dat je door die technieken op de een of andere manier je vermogen versterkt om a) "op te merken, je bewust te worden, mindful" te zijn en niet afgeleid te worden, b) je langer te concentreren en c) medelevend te zijn met jezelf.

De docent benadrukte het concept van de automatische piloot, waarin we "automatische gedachten", emoties en gedragingen hebben.  Hij legde uit dat we ons meestal niet bewust zijn van automatische gedachten en gevoelens, en een deel van dit automatisme omvat disfunctionele gedachtepatronen die we allemaal hebben, die de gebruikelijke copingmechanismen of angsten of zorgen zijn. Door me bewust te worden van het begin van deze automatische negatieve gedachten patronen, leerde ik ze te omzeilen en in plaats daarvan meer bewuste gedachten keuzes te maken die weloverwogen, meelevend en bemoedigend zijn. Dit waren waardevolle lessen voor mij en hebben mij geholpen meer aanwezig en gericht te zijn in mijn dagelijks leven.

Bovendien leerde ik, door mindfulness te beoefenen, een afstand te creëren tussen de denker en de gedachte en, nog belangrijker, de nadruk te leggen op de denker en niet op de gedachte of het gevoel. Ik begon gedachten en gevoelens te zien als datapunten en niet als feiten.

Ik zie mindfulness als een vaardigheid, en net als alle andere, geldt hier ook de "oefening baart kunst" principe. Jij hebt mij een goede duwtje gegeven, en als ik wil de voordelen wil halen, moet ik deze vaardigheid blijven oefenen. In het algemeen vond ik de mindfulness cursus zeer nuttig en ik zou hem ten zeerste aanbevelen aan iedereen die meer wil weten over mindfulness en hoe het toe te passen in het dagelijks leven.
~ M. Iyer ~


mindfulness training "Door mindfulness training te volgen bij Marc heb ik geleerd om balans te vinden in mijn leven. Ik heb ook geleerd om voor mezelf milder te zijn en te accepteren dat sommige dingen zijn zoals ze zijn. Door echt bewust te zijn van het moment geniet ik nu meer van het leven. Bedankt Marc! 🙏 "
~ Blaricum ~


mindfulness training Het was een prima training om te volgen als je wilt kennismaken met mindfulness. Je wordt daarbij goed, met veel kennis van zaken en enthousiasme, begeleid door Marc. "
~ Esther, Baarn ~


mindfulness training "ik heb geleerd te onthaasten en in het nu te blijven. Mooie aanvulling op eerder gevolgde therapie en toepasbaar op elk moment, voor iedereen. "
~ Mirjam B, Baarn ~


mindfulness training"Ik vond de training zeer waardevol en ook zeker als je nog helemaal niet zoveel weet over mindfulness. Ik zou het iedereen aanraden. Het is een investering die je voor altijd bij je draagt. "
~ Anoniem ~


mindfulness training "Afgelopen acht weken de cursus Mindfulness gevolgd van Marc Lenten van Insight. Erg veel geleerd en enorm leuke groep. Ik zou iedereen aanbevelen om deze cursus bij Marc Lenten te gaan volgen."
~ Robèr, Amersfoort ~


mindfulness training"Marc is een zeer bekwame trainer, die zeer positief is en iedereen zeer respectvol benadert. Daardoor voelde ik me snel veilig. Ik kan deze cursus zeer aanbevelen. !"
~ Friederike Wöllisch ~


mindfulness training "Marc is een zeer prettig persoon. Met rust en aandacht voor ieder persoon begeleidt hij de trainingen. Het voelde gelijk vertrouwd. Ik heb echt geleerd om regelmatig even 'stil' te staan en bedenken waar ik mee bezig ben. Dit blijkt lang niet zo moeilijk en onmogelijk te zijn dan ik dacht. Ik heb geleerd om niet alles zo maar over me heen te laten golven, maar zelf de regie te blijven voeren. Bij drukte in mijn hoofd juist dan heel even de rust op te zoeken. Bedankt voor de inzichten Marc!"
~ Karin ~


mindfulness training "Samen met Marc heb ik een individuele training mogen ondergaan. Dit bleek voor mij van ongekende waarde te zijn. Gedurende de training kon deze specifiek worden aangepast naar wat bij mij nodig bleek. Marc heeft mij hierdoor specifieke inzichten kunnen bieden en kunnen voorzien van de juiste handvaten. Persoonlijk heb ik het gevoel gehad dat Marc zich erg veel voor mij heeft ingezet, waarvoor ik hem uiterst dankbaar ben. Mindfullness is nu voor mij een manier van leven geworden. Bedankt Marc!"
~ Mark ~


mindfulness training" Marc is een gedreven mindfulness trainer die met compassie en openheid de groep begeleid. Een gevoel van veiligheid en vertrouwen staat centraal tijdens de sessies. Hierdoor ontstaat een vrij speelveld voor de deelnemers om zijn of haar ervaringen te kunnen delen zodat een ieder hiervan kan leren. Ik kan deze training aan iedereen aanbevelen die veel "in het hoofd zit".
~ Sander, Huizen~


mindfulness training" Ik ben blij dat ik voor Insight gekozen heb! Ik hoop erg op een vervolgtraining. Dank Marc! "
~Linda Tielkemeijer~


mindfulness training"De training was hard werken voor mij! Niettemin was dit voor mij een bijzondere en waardevolle cursus. Marc is een mindfulnesstrainer die ik van harte kan aanbevelen. Deze training heeft mij veel meer gebracht dan ik vantevoren had verwacht. Het heeft tot nieuwe inzichten over mijzelf en mijn leven geleid. Ik ga hier met mildheid (!) verder mee aan de slag. "
~ Berber~mindfulness training"Fijne training mogen bijwonen met een fijne groep. De trainer Marc heeft duidelijk ervaring en probeert deze zo goed mogelijk op ons over te brengen. Zeker een aanrader om bewuster in het hier en nu te leren staan ipv vliegend door het leven heen."
~ Baarn ~


mindfulness training"Voor mijn gevoel ben ik al een stuk rustiger geworden met mijn gedachten. Ook meer in het heden ipv de auto piloot. Makkelijke oefeningen om aan jezelf te "werken." Al met al een aanrader, voor wie los wil komen van al die eindeloze gedachten. Ik blijf natuurlijk doorgaan met de geleerde oefeningen.".
~ Alexander ~


mindfulness training"De training van Marc is leerzaam, praktisch, laagdrempelig en interessant. Ik kan het van harte aanbevelen"
~ Anoniem, Baarn


mindfulness training"Mindfulness is niet alleen maar het doen van de oefeningen, maar ook vooral het beseffen hoe je die oefeningen doet. Voor mij was de begeleiding hierbij essentieel. Ik heb Marc daarbij leren kennen als deskundig, vriendelijk en rustig. "
~ Fred van Duin


mindfulness training"Marc heeft het vermogen om de essentie van mindfulness over te brengen. Zijn houding is geduldig, zonder oordeel en hij weet je te sturen naar echt luisteren naar wat er van binnen bij jou afspeelt. De sfeer is veilig en er is een balans in het doen van mindfulnessoefeningen en het uitwisselen van ervaringen.".
~ Ingrid,Bilthoven


mindfulness trainingen"Ik heb de mindfulness training bij Marc als heel leerzaam en nuttig ervaren. De rustige en aandachtige bespreking van ieders ervaringen en Marc zijn antwoorden op vragen van de deelnemers vond ik heel waardevol. Ik heb er veel van geleerd.".
~ Kirsten,Baarn


mindfulness trainingen"Ik heb heel veel aan de training gehad. Eigenlijk merkte ik na de 2e les al een verschil dat ik rustiger bleef in bepaalde situaties. Me niet meteen liet meevoeren door m’n emoties, maar de situatie meer vanuit een afstandje kon bekijken. Ook leerde ik dat als bepaalde situaties ongemakkelijk zijn, ze dat best mogen zijn. Dan merk je op dat het ongemakkelijk is…punt. Dit heb ik zelf als heel interessant ervaren. Het mediteren ging iedere les een beetje beter. En nu een week of 3 na de laatste les mediteer ik dagelijks. Marc is heel ervaren en weet waarover hij het heeft. Marc, heel veel dank voor deze waardevolle training, en ik neem nog contact op met insight haptonomie. "
~ Monique, Bussum


mindfulness trainingen"Heb de trainingen met zeer veel plezier gevolgd en heb bij mij zelf zeer veel dingen opgemerkt. Heb door de training verschillende inzichten gekregen en tools waar ik in de toekomst iets mee kan Echte aanrader! Bedankt Marc"
~ Monique Poort


mindfulness trainingen"De vriendelijke, geduldige en duidelijke uitleg en begeleiding van Marc Lenten en zijn reacties op mijn persoonlijke ervaringen bij de oefeningen en bij die van de anderen, hebben mij op een voelende wijze meer bewust gemaakt van waar stress en gehaastheid vandaan komen, wat me afhoudt van een meer ontspannen leven in het hier en nu. Mindful mediteren is daarbij heel helpful."
~ Ineke, Soest


mindfulness trainingen"Van af het eerste ogenblik kwam ik binnen in een groep die volledig op elkaar was afgestemd terwijl we elkaar helemaal niet kenden. En dat bleek tot de laatste bijeenkomst zo. We zochten allemaal vaste grond onder de voeten. Marc begeleidde ons op positieve en gedreven wijze. En hij liet zien wat het is om in focus contact te maken. Als hij naar iemand luisterde die zijn of haar verhaal deed was hij er voor de volle 100% voor die ander. Zo leerde we onbewust wat mindfulness betekende. Ik zie uit naar de vervolgtraining"
~ Maarten, Bussum


mindfulness trainingen"Marc is een goede, rustige trainer die heel duidelijk kan uitleggen waar het over gaat. Hij gaat heel diep in op de persoonlijke ervaringen van de deelnemers en zorgt er zo voor dat iedereen wat heeft aan elkaars ervaringen. Fijne rustige stem om naar te luisteren in de app. Er heerst een veilige sfeer om je verhalen te durven delen met de groep. Vooraf neemt hij contact op met de deelnemeners om voor te bereiden en verwachtingen te checken."
~ Manuela, Huizenmindfulness trainingen"Deze training heeft me geleerd om stil te staan en te luisteren naar mijn lichaam. Het heeft me geleerd om me meer bewust te zijn van de keuzes die ik maak en welke invloed ik daar op heb. De oefeningen ervaar ik als verhelderend en vaak ook rustgevend."
~ Anoniem, Baarnmindfulness trainingen"Ik dacht: ‘ik zal zien wat ik leer... ik moet dit doen vanwege een opleiding’. Wat blijkt?... ik werd gered van een negatieve spiraal, een dreigende burn-out en kreeg inzicht in relatieproblemen! De beloofde vrijheid ligt niet voor het grijpen: daar moet je zelf iets voor doen! Maar dat zou je toch ook niet anders willen?!"
~ Judith, Huizenmindfulness trainingen"Ik ben zeer tevreden over de training. Ik ben het gaan doen omdat ik midden in een burn-out zit. Ik wilde rustiger worden en meer balans in mijn leven krijgen. De training heeft letterlijk mijn ogen geopend en van mij een beter mens gemaakt. Ik kan mijzelf nu beter accepteren zoals ik ben. Ik wil Marc bij deze bedanken voor zijn goeie en duidelijke uitleg."
~ Wendy, Huizenmindfulness trainingen DRUK DRUK,DRUK,.....volg dan absoluut de cursus mindfulness van Marc. hij geeft jou technieken mee om daar mee om te gaan en dus een rustiger leven te hebben zonder dat je daarbij het gevoel hebt dat je iets inlevert. zijn programma is goed opgebouwd( ik heb veel ervaring met opbouw en uitvoering) ,een nuchtere behandeling van de technieken, zeer goede begeleiding door oefeningen via een app voor door de week. een syllabus die prettige aanvulling geeft (dus geen aantekeningen maken ). bij de intake noem je privé onderwerpen om je deelname te verduidelijken; zijn absoluut in vertrouwde handen. maak er iets nieuws van met zelfdiscipline voor je oefeningen door de week en je gaat voor je dagelijks leven veel winnen. ik ben rationeel ingesteld en kijk scherp naar effecten, dus kritisch.
~ Nico Krijgermindfulness trainingen"Marc is een zeer plezierig persoon om mee te werken; rustig, intelligent en zeer empatisch. Persoonlijk heb ik veel aan de mindfullness trainingen gehad en inspiratie en wijsheid opgedaan waar ik dagelijks gebruik van maak. Dank daarvoor!"
~ Anoniemmindfulness trainingenIk heb de training ervaren als een mooie kennismaking met meditatie en het belang van oefenen . Dit alles in een veilige omgeving met voldoende ondersteuning. Ik heb in de 8 - weekse training het niet alleen mogen aanraken maar ook werkelijk ervaren.
~ Esther, Amersfoortmindfulness trainingenIk wist niet zo goed wat ik moest verwachten, was zeker positief gestemd, maar ging er toch met enige twijfels naar toe. De oefeningen met elkaar vond ik heel prettig en ook thuis m.b.v. de App geven mij rust. Ik mediteer nog steeds 3-4 keer in de week en dat bevalt mij heel goed. Marc geeft steeds heel geduldig uitleg en dat doet Marc op een rustige en prettige manier. De gehele training heb ik als heel waardevol ervaren, ook de interactie met de overige deelnemers. Fijn om ervaringen uit te wisselen. Dit zal voor mij wel een vervolg krijgen op dit vlak. Ik kan deze training van harte aanbevelen!
~ Hans, Bussummindfulness trainingenDe training van Marc is een prettige kennismaking met Mindfulness. Het heeft mij geleerd anders te kijken naar dezelfde dingen. Ook heeft het mij geholpen kracht te vinden om een moeilijke periode in mijn leven af te sluiten en met frisse energie verder te gaan.
~ Anoniemmindfulness trainingen"Ruim 10 weken geleden begonnen met de eerste les Mindfulness wel een verwachting, “sceptisch en niets voor mij”. Nu ruim 10 weken later ben ik rustiger, kan en wil iedere dag een rustmoment voor mijzelf. Kijk er zelfs naar uit! Door de meditaties dagelijks te beoefenen ga je terug naar het voelen van jezelf. Was dat (denk ik) verleerd… of door maar continue bezig te moeten zijn en blijven met wat en waarom? Het heeft mij andere inzichten gegeven in hoe ik mijn leven wil leiden en het is niet erg om nee te zeggen of fouten te maken. Ik ben van mijzelf gaan houden en gaan voelen dat het goed is zoals ik ben. Door de stilte op te zoeken ben ik deels achter de sleutel van mijzelf gekomen. Deze 10 weken (waarvan 8 bijeenkomsten) waren een kennismaking met de stilte en een ontdekkingsreis die ik graag verder ga afleggen met zelfcompassie om zo de gehele sleutel van mijzelf te ontdekken.
~ Diana Rubinimindfulness trainingen"Wat was deze training een meerwaarde voor mij. Ondanks de combinatie met gezin en werk, was het goed te doen in de tijd. Marc is nuchter, praktisch en realistisch. Dat is erg fijn. Ook voor mensen die bang zijn voor zweverig gedoe, bij Marc ga je dit niet treffen. Ook is het echt voor jou persoonlijk. Het is geen praatgroep, je zit wel in een groep, maar het is echt voor jou als individu. Dit vond ik persoonlijk erg prettig. Fijn dat er ook vervolgavonden zijn. Daar ga ik zeker gebruik van maken, om dit vast te houden. En: het is geen meditatie! Maar echt bewustwording van de automatische piloot in jou, meer bewustwording bij wat je doet en jezelf leren kennen en naar je lichaam luisteren. Daarnaast is het ook een goede hulp als je veel piekert en hier niet zelf uitkomt.
~ Anoniem, Baarnmindfulness trainingen"De training is echt een aanrader voor iedereen, het leren mediteren was voor mij een eye-opener! Marc is een prettige leraar die echt met passie over mindfullness spreekt. Het geeft je een goede aanzet om daarna zelf met de geleerde vaardigheden verder te gaan, zeer zeker de moeite waard!"
~ Nathalie, Huizenmindfulness trainingenIk vond het prettig dat de focus in de cursus lag bij het hier en nu en dat het geen praatgroep werd. Ook de oefeningen werden besproken op de ervaring van die oefening en niets anders. In de cursus worden handvatten geboden met hoe je met moeilijke momenten in je leven kunt omgaan. En hoe meditatie daarbij kan helpen.
~ Anoniem~mindfulness trainingen"Toen ik 8 weken geleden binnenkwam vond ik het wel spannend. Ik wist niet zo heel goed wat ik kon verwachten, maar het was een zeer boeiend trajact wat je met elkaar deelt. Ik vond de oefeningen soms best wel pittig maar hoe meer je na die 8 weken leeft hoe meer je ziet dat je aan het veranderen bent. Ik had veel pijn aan mijn lichaam en had totaal geen geduld en dat leer je daar allemaal met de oefeningen. Ik voel mij zeer goed, en dat is zeker ook door Marc de trainer; hij doet echt zijn best voor iedereen en heeft een luisterend oor. Ik heb dit zeer goed ervaren en ik ga zeker de oefeningen nog toepassen als ik het nodig zou hebben. De groep was heel fijn waar ik in terecht ben gekomen het is mooi om te zien wat iedereen heeft ervaren en de moeilijke hindernissen in het leven te zien weg gaan zodat iedereen weer met plezier door het leven kan gaan! Bedankt marc voor dit leerzame traject."
~ Chantal Bertelink.mindfulness trainingen"Langer dan een jaar geleden de training afgerond, en nog altijd weet ik door mindfulness mijn lichaam en geest in een goed evenwicht te brengen. Daar ben ik jou enorm dankbaar voor. Nooit gedacht dat dit zo'n effect op mijn leven zou hebben. Zoek en vind altijd momenten om het toe te passen."
~ Marjo, Huizenmindfulness trainingen"Ik had geen ervaring met Mindfulness, dus had ook geen verwachtingen. Marc bouwt de avonden mooi en geleidelijk op, met een fijn evenwicht tussen het uitleggen van de thema's en de oefeningen. Hij heeft aandacht voor ieder persoonlijk en heeft een hele fijne, rustige manier van vertellen en begeleiden. Ik ben blij dat ik het geleerde al redelijk kan toepassen in mijn dagelijks leven. Die 8 weken waren eigenlijk te snel voorbij"
~Karenmindfulness trainingen"Mindfulness heeft mij zowel zakelijk als privé nieuwe inzichten gegeven die hopelijk zowel op korte als op lange termijn een positief effect zullen hebben. De verschillen tussen de deelnemers zorgde voor meer inzichten en een goede dynamiek. Voor mij maakte dit dat het proces zelf het doel was. Bedankt Marc! "
~ Rogier, Huizenmindfulness trainingenLessen waren fijn rustig. Mooi hoe je inging op de ervaringen in de groep, door vroeg en 't weer helder terug wist te brengen tot de essentie "aandachtig aanwezig zijn."
~ Karin, Soestmindfulness trainingenDe mindfulness training wordt op een niet zweverige manier gegeven. Marc geeft op een zorgvuldige, prettige en respectvolle manier inhoud aan de training."
~ Anneke, Baarnmindfulness trainingen"De training heeft mijn enorm geholpen om meer rust te ervaren en blij te zijn met mezelf. Niet dat het in mijn hoofd nu zozeer rustiger is geworden, maar het leren laten zijn van wat er is, is voor mij een ware verademing geweest!
Het is zo makkelijk om te zeggen: "Je moet het gewoon loslaten en accepteren." Maar HOE doe je dat dan? Dat heb ik eindelijk geleerd, door deze training! Ik begrijp nu wat meditatie werkelijk is. En wat vind ik het inmiddels fijn om te mediteren! Dat had ik voor de training totaal niet.
Mijn mantra is geworden: "Zitten en ademen met wat er is. Met wat ik op dit moment ervaar."
Marc is een hele vriendelijke, deskundige trainer die een fijne, veilige leeromgeving creëert. De opbouw van de training vind ik ook erg goed. Natuurlijk is het wel van essentieel belang om thuis te oefenen, maar dat werd voor mij steeds makkelijker, omdat ik zo de vruchten kon plukken van de training.
Ik kan iedereen aanraden deze training te volgen! "
~ Roos, Baarnmindfulness trainingen"Een mooie training die me handvatten heeft opgeleverd op momenten dat ik stress of moeilijke momenten tegenkom. Met name de 3-minuten ademruimte, waarbij je even een moment neemt om je ervaring van dat moment te reflecteren, los te laten en weer even je lijf leert voelen, helpen me enorm. Thuis oefenen is echt van belang om echt wat te leren, heb ik gemerkt tijdens 2 drukke weken gedurende de training...dan merkte ik dat ik er minder aan toekwam en dat heeft effect op het resultaat. Dus....als tip: volg de training op een moment dat je weet dat je er dagelijks tijd voor vrij kunt maken. Het is prettig geweest zoals Marc ieders ervaring tijdens het oefenen en tijdens de cursusavond zelf op een mooie manier weet te bespreken en weet uit te kristalliseren wat van belang is voor de persoon in kwestie. Leuke groep om dit mee te doen!"
~ Anoniem, Huizenmindfulness trainingen"De training heeft mij geleerd hoe ik beter om kan gaan met stress. Als alleenstaande moeder met een drukke baan ren ik mijzelf vaak voorbij. Dit levert veel stress op, omdat ik ook nog eens een perfectionist ben. Wanneer ik te druk ben, ga ik vaak ook negatief denken. Mindfulness heeft mij letterlijk leren stilstaan. Marc geeft hiervoor de juiste handvatten. Zo heb ik geleerd dat ademhaling invloed heeft op stressgevoelens. Met behulp van meditatie is het mij gelukt sneller uit mijn hoofd te komen; gedachten los te laten. Een bijkomend voordeel is, dat ik door de training veel beter slaap. Ik ben in navolging op de training van plan ook weer met yoga te beginnen om het in gang gezette proces voort te zetten. Ik ben heel blij dat ik deze training bij Marc heb gedaan. Het enige wat je er voor hoeft te doen, is tijd maken voor jezelf!"
~ Annemarie, Huizenmindfulness trainingen"Een mooi kado om goed voor jezelf te zorgen, de eerste weken van de training dacht ik: 'dat gaat een probleem worden om mezelf dit aan te leren'. Nu, 9 weken verder, ben ik trots en blij. Zonder meditatie ga ik de dag niet meer in en positief is er veel veranderd. Dankjewel Marc voor de begeleiding en je mildheid!"
~ Els, Eemnesmindfulness trainingen"Ik heb de training als zeer prettig ervaren en heeft me veel inzicht gegeven , ik vind het zelfs jammer dat het nu afgelopen is ....een aanrader voor velen!"
~ Esther, Baarnmindfulness trainingen"Marc is een gedreven trainer die mindfullness weet over te brengen en je weet te motiveren. Hij luistert actief naar iedereen en verwerkt dit zodanig dat je een heldere reactie krijgt."
~ Caroline, Soestmindfulness trainingen"Wat een praktische en ondersteunende training was de 8 weken mindfulness met Marc. 10 punten voor jouw rustige, zorgvuldige en open benadering Marc! Heel erg prettig zoals jij de groep door de cursus ‘hielp’. Ik had niet gedacht dat de training zo’n positieve invloed op me zou hebben, maar ben er des te blijer mee!" "
~ Cora van de Sandemindfulness trainingen"De mindfulness training heeft meer dan aan mijn verwachtingen voldaan. Bewuster leren leven door middel van mindfulness werkt zeer verhelderend en geeft een zekere mate van rust en zelfvertrouwen. Daarnaast heeft het me geleerd geduld en compassie voor mezelf te hebben. De bijeenkomsten van Marc waren zeer inspirerend. We hebben met onze groep mooie dingen bereikt en belangrijk ook veel gelachen! Bedankt."
~ Merel, Huizenmindfulness trainingen"Marc zorgt voor een sfeer van rust, harmonie en vertrouwen. Het is daarom heel fijn om deel te nemen. Hij sluit heel goed aan bij de behoefte van de groep in woordkeus en afstand/nabijheid. Ik heb er veel van geleerd en het was leuk te horen, aan het eind van de training, hoeveel iedereen er aan gehad heeft."
~ Marjorie, Almeremindfulness trainingenDe training heeft mij ertoe gebracht dat ik kan stoppen met slaapondersteuning. Daardoor ben ik nu helderder, rustiger, energieker en slaap ik 's nachts beter. ~Judith, Hilversummindfulness trainingenIk vond het hele prettige avonden. Heb geleerd om bij spanningen de bodyscan of de ademhalingsoefeningen te doen. Het waren fijne rustgevende avonden. Marc, vreselijk bedankt ! Ik vond je zeer empatisch en betrokken. ~ anoniemmindfulness trainingenDe cursus mindfulness is heel waardevol geweest, niet omdat ik een ander mens ben of nu dag in dag uit instaat ben om mindfull te zijn. Nee, dat vergt veel meer oefening dan de acht weken; wel is het zo dat je hele praktische handvatten hebt gekregen en een basis is gelegd. Een basis waarbij je hebt geleerd dat je niet bent wat je doet en dat je altijd een ander pad in kan slaan, dat een beetje meer liefde voor jezelf al een groot verschil maakt, jezelf toestaan meer ruimte te nemen voor zelfreflectie en dan zonder jezelf af te branden. Het uit je hoofd gaan en bezig zijn met je lijf en voelen aan de hand van de ademhaling- en bewegingsoefeningen zijn de rode draad door de cursus heen, maar geven mij (ook enkele weken na de cursus) nog steeds "houvast" bij alledaagse activiteiten: werken, kinderen opvoeden, een huishouden runnen en je relatie. Gaat het iedere dag goed? Nee, dat niet, maar nog steeds wel iedere keer, ook na een val, weer een beetje beter.
Ik kan alleen maar zeggen: gun jezelf deze cursus en ook als het tijdens de cursus iets lastiger is, doorzetten! Want als het kwartje valt niets na te willen streven en zonder oordeel te aanschouwen, dan kan het bijna niet anders dat vriendelijkheid volgt...
~ Kiwi, Eemnesmindfulness trainingen"Wat een waardevolle training is het! Waardevol: tijd voor jezelf nemen, je gedachten toelaten en vooral weer kunnen loslaten. De training van 8 lessen geeft je veel kracht, energie en rust. Voor mij was en is het zeker waardevol geweest." Bedankt Marc! ~ Niels, Huizenmindfulness trainingenDe training heeft mij ertoe gebracht dat ik kan stoppen met slaapondersteuning. Daardoor ben ik nu helderder, rustiger, energieker en slaap ik 's nachts beter. ~Judith, Hilversummindfulness trainingenIk keek elke weer uit naar de woensdagavond. Jammer dat de training voorbij is. Ik ben me bewust geworden van mijn automatische piloot en hoe hiermee om te gaan. Dat compassie hebben met jezelf heel normaal is en goed. Dat geeft rust. Tenslotte dat het okee is als je je een keer niet lekker of goed voelt. Ik heb geleerd hierin te berusten en hoe ik hiermee om kan gaan. ~ Gert Jan, Huizenmindfulness trainingenIk ben heel positief over de training! Ondanks dat ik er zelf niet zo snel op dit soort cursussen val ben ik toch erg onder de indruk van mijn veranderende zienswijze. - anoniem -mindfulness trainingenVoor mij was het zeer positief om het negatieve ook aandacht te geven. Ik ben milder geworden en hoop dat ook te blijven. Het met elkaar bespreken van de ervaringen heb ik zeer gewaardeerd. Het heeft mij geleerd om te luisteren zonder te oordelen. - Anoniem -mindfulness trainingenIk vond het erg zinvol om me bewust te worden van mijn gedrag, reacties en gedachten en hoe je daar zelf invloed op hebt. Ik ga er zeker mee door! ~~ Yvonne, Huizenmindfulness trainingenIk heb ontdekt wat bewust ademen kan doen! Sinds de start van de cursus ben ik me meer bewust en doe dingen met meer aandacht waardoor ik meer in het heden ben en meer rust ervaar. Het fijne aan de training vind ik dat er in een ontspannen sfeer geoefend wordt. Marc, bedankt voor je inzichtgevende lessen en de prettige avonden! ~ Wytske, Huizen ~mindfulness trainingen Ik pieker nu minder en heb geleerd om spanningen in mijn lichaam te voelen. Door meditatie verminderen de spanningen. ~ Rob, Bussum ~mindfulness trainingenOmdat ik veel onrust in mijn hoofd had en af en toe een kort lontje, heb ik besloten een mindfulness training te volgen. Door de training heb ik de rust gevonden en het lontje is nu minder kort. Nu proberen vol te houden. ~ Martijn Kleiman, Laren ~mindfulness trainingenIk vond het een fijne training in een veilige omgeving. ~ Roos, Huizen ~mindfulness trainingenIk heb geleerd tijd voor mezelf te nemen en gevoelens te herkennen. Ik geef grenzen aan en ga er niet meer over heen. Door oefeningen kan ik ik me makkelijk herpakken. Ik wist niet precies waar ik aan begon. Marc maakte gaande weg duidelijk wat je op eigen kracht kunt bereiken. Door oefeningen en begeleiding ben ik een heel eind op de goede weg. ~ Marjo, Huizen ~mindfulness trainingenIk heb geleerd om tijd te nemen voor mezelf zonder dat ik vreselijke onrust ervaar. Het helpt mij om dichter bij mezelf te blijven. Ik vond het een fijne training. Rustige trainer die doorvraagt en goed luistert. Dat zet jezelf ook aan het denken. ~ Karin, Huizen~mindfulness trainingenIk heb me leren ontspannen, gedachten beter onder controle leren krijgen, meer geduld en mild zijn voor mezelf. Het mediteren gaat heel goed en het doet me ook goed. Ik neem de tijd en het geeft me rust. Jammer dat de training voorbij is! ~ Juliette, Laren ~mindfulness trainingen De trainer is een prettig, rustig persoon met een zeer geschikte stem. ~anoniem~mindfulness trainingenDe training heb ik als zeer positief ervaren. Er was een prettige, ontspannen sfeer. Je kunt het niet fout doen is een eye-opener. Bedankt Marc! Ik wil mindfulness graag meenemen voor de toekomst. ~ anoniem ~mindfulness trainingenBedankt voor de mooie sessies! Er is een mooie basis gelegd voor een aandachtiger leven! ~ Anoniem ~mindfulness trainingenVoor het eerst in mijn leven zit ik "in stilte" en blijk dat dit onverwachts prettig te vinden. De mediaties geven me gemoedsrust, ik voel me lichter. Ik ben begonnen aan het leren kennen van mezelf en ga hier absoluut mee door. De training was iets waar ik naar uitkeek iedere week. De sfeer was veilig en vertrouwd, ondanks het feit dat we elkaar niet kenden. Ik voelde me na afloop vaak gelouterd door de rustige sfeer. ~ Judith, Huizenmindfulness trainingenIk vond de training top! Een heel krachtig antwoord op veel zaken. ~ Albert, Amersfoortmindfulness trainingenIk heb geleerd om dichter bij mezelf te blijven in het dagelijks leven en vanuit dat punt situaties, gevoelens en mensen op een mildere manier te benaderen of te voelen. Ik ben erg blij en dankbaar dat ik de training gevolgd heb. Het heeft me dichter bij mezelf gebracht; en heel veel meer! ~ Linda, Hilversum.mindfulness trainingenIk ben me veel meer bewust geworden van geest en lichaam en kan me beter concentreren. Ook kan ik rust creëren, vooral de adem-meditatie bracht mij rust en acceptatie. Goed gedoceerd Marc! Is er nog een vervolgtraining? ~ anoniemmindfulness trainingenIk heb geleerd me op de ademhaling te focussen, in het hier en nu, en op momenten dat emoties of omstandigheden meoverweldigen. Heel erg bedankt voor je wijze lessen! Het blijft een leerproces maar het begin is er! ~ Marielle, Huizenmindfulness trainingenIk heb geleerd om meer tijd voor mijzelf te nemen. Wat minder op de automatische piloot en 'dingen doen'. Bij gepieker probeer ik terug te gaan naar de ademhaling en ik leer ook asccepteren dat sommige gedachten er gewoon mogen zijn. Ik vond het een zeer prettige training, erg duidelijke uitleg en prettig dat alles besproken wordt. Het zal moeilijk worden om alles zelf uit te voeren en te ervaren. ~ Ellen, Huizen.mindfulness trainingenIk heb geleerd bewuster te leven, accepteren hoe de dingen zijn en milder te zijn voor mijzelf. Het heeft meer rust gebracht in mijn leven. Ik heb de training als zeer prettig ervaren. Je nam voor ieder individu de tijd en aandacht. ~anoniemmindfulness trainingenDe training heeft me meer rust gegeven en ben me er van bewust dat het belangrijk is dagelijks momenten voor mijzelf te nemen om zo krachtiger, positiever en bewuster in het leven te staan. Ik vond het een zeer waardevolle investering waar ik nog lang op kan bouwen. Bedankt! ~ Marion, Huizen ~mindfulness trainingenIk heb geleerd bewuster te leven, acceptatie dat het zo is. Meditatie is een ontdekking van jezelf. De zoektocht in mij is nog lang niet ten einde, dit is nog maar het begin - maar wel een positief begin door bewuster te zijn in het nu. Vervolg... ~ Odin Kosmindfulness trainingenIk vond het een heel fijne training! Je feedback was zeer inzichtgevend en verhelderend. Relativerend ook. Dank! ~Anoniemmindfulness trainingenWat ik geleerd heb is mildheid en acceptatie naar mijzelf. Een grotere opmerkzaamheid en het vinden van een stuk rust d.m.v. de oefeningen. Ik heb de training als zeer prettig ervaren. Veel aandacht voor ieder individu. Je straalt veel rust uit en weet dit ook op mij over te brengen. Bedankt voor de leuke en leerzame training! ~Maarten, Huizen.mindfulness trainingen Ik heb geleerd mild te zijn, minder te oordelen of oordelend te zijn. Ik heb meer balans gevonden in het leven en kan genieten van het nu. Ik heb de training als zeer prettig ervaren. Ik hoop er nog heel lang profijt van te hebben. Dank ook voor je openheid en je zeer herkenbare voorbeelden. ~Geke, Huizen.mindfulness trainingenIk ben mij meer bewust geworden van de automatische piloot en dat ik iets kan ervaren zonder dat ik daar meteen een oordeel over heb. Ik heb de training ervaren als heel prettig en nuttig. Dank daarvoor! ~ anoniem.mindfulness trainingenIk heb leren nadenken over wat me onrust brengt, en deze ervaren. Minder resultaat gericht te zijn en meer het moment laten bepalen, niet mijn planning. Ik vond de sfeer heel prettig en er was een goede harmonie. Goede verhouding bij aandacht voor cursisten.~ anoniem.mindfulness trainingenIk heb geleerd dat ik mag zijn wie ik ben. Ik mag voor mijzelf zorgen; heb mijzelf weer terug gevonden. Fijn - de boekenlijst, en de mooie verhalen en gedichten in de reader. Ik ben blij met jouw zorgzame aandacht voor ons. Marcella, Huizenmindfulness trainingenIk heb innerlijke rust ontwikkeld en eerlijkheid naar mijzelf. Een nieuwe frisse blik op mijzelf én mijn omgeving. Onverwachte verdieping in mijn eigen doen en laten. Vertrouwen ini de oefeningen en meer vertrouwen in mijn eigen mogelijkheden. De training had een goede opbouw en de trainomgeving is prettig. ~ annoniem ~mindfulness trainingenIk heb geleerd meer rustmomenten per dag te nemen, heb acceptatie ontwikkeld en oordeel minder. Bedankt voor alles, dank je wel! Carla Jens Ik heb meer balans gevonden en milheid en aandacht ontwikkeld. Anton, Huizenmindfulness trainingenHet is ontzettend fijn om structureel momenten van zorgzame aandacht aan mezelf te geven. Het lukt me beter bij stormachtige gevoelens te blijven. Altijd weer opnieuw beginnen geeft me ruimte en meer compassie met mezelf. Vooral na momenten dat het niet zo lekker gaat. Dankjewel ! - Ellen, Huizen -mindfulness trainingenIk heb mildheid ontwikkeld en geleerd dat ik elke dag 'opnieuw kan beginnen' - Joyce, Huizen - Ik ben mij bewust geworden hoe belangrijk het is om mindful te leven. Hoe ik een stap kan zetten van meditatie naar mindful leven in het leven van alledag. - Anoniem -mindfulness trainingen'Momenten aandachtig en liefdevol naar jezelf kijken doet een mens goed. Oordeel niet maar neem het zoals het is - en - de adem heb je altiljd bij je ! ' - Mariska, Huizen -mindfulness trainingenIk ervaar door de training meer rust, ruimte en positiviteit, ook sensitiviteit. - Menke, Almere -mindfulness trainingenIk ben heel blij dat ik de training gedaan heb. Het lukt mij veel beter om rustiger naar situaties te kijken. Gerda, Almeremindfulness trainingenIk heb mezelf beter leren kennen en laat mezelf minder snel uit balans brengen. Nienke, Huizenmindfulness trainingenIk ben door de training meer bij mezelf gekomen, ben rustiger geworden en heb minder snel een oordeel. Gelukkiger! - Adri, Huizen.mindfulness trainingen'Ik vond je uitleg en je manier van lesgeven erg prettig. Je vraagt door, vult niet in en geeft de ander de ruimte om te zeggen wat hij/zij ervaren heeft. - Jan Phililps -mindfulness trainingen'Ik ben zeer blij dat ik deze training heb gevolgd. Deze fase en manier van bewust worden wil ik verder ontwikkelen, bedankt nogmaals.' - Micha Servaas, Almeremindfulness trainingen'Door mild te zijn en door acceptatie klan ik beter rust vinden; niet alleen naar mijzelf maar ook naar mijn directe omgeving. De training was een eye-opener, een verrijking. Het heeft me al veel goeds gebracht en zal het nog meer gaan brengen.' - anoniem-mindfulness trainingenIk heb geleerd te relativeren, mildheid voor mezelf en voor anderen. Ik kan beter omgaan met stress, waardoor negatieve energie minder kans krijgt en positieve energie méér. Heb ook geleerd dat het een continu proces is wat aandacht blijft opeisen. -- Dolf, Huizen --mindfulness trainingenIk ben bewuster en milder en heb minder oordelen. Het is goed zoals het is en mijn gedachten zijn geen waarheid. Voor mij hoort deze training bij mijn persoonlijke ontwikkeling en dat is nog niet klaar. -- Astrid, Huizen --mindfulness trainingenJammer dat het is afgelopen. Het was een heerlijk rustpunt in de week! -- Dianne, Bussum --mindfulness trainingenIk ben door de cursus veel rustiger, behoedzamer, een veel plezieriger mens geworden. Heb de rust in mijzelf weer meer terug gevonden en kan veel meer alles een plek geven. Ik ga problemen minder uit de weg en probeer meer in oplossingen. -- Joyce Lebon --mindfulness trainingenIn de eerste les werden mijn ogen geopend met betrekking tot de automatische piloot die iedereen heeft. Door intensief te oefenen begon ik na ongeveer 6 lessen te beseffen dat ik deze autopilot al minder vaak gebruikte. Hierdoor voelde ik mezelf zekerder en had ik meer zelfvertrouwen. Deze positieve trend zette zich tijdens de laatste weken door waardoor ik veel prettiger in mijn vel zit (wat overigens niet wil zeggen dat de autopilot niet af en toe nog aangaat). Ik vond de training echt fantastisch om te volgen. Ik vind de manier waarop je de lessen gaf erg prettig, en ik heb bewondering voor de wijze waarop je praktische vragen of bezwaren altijd weer wist terug te brengen naar de kern: het hier en nu. Ik heb het je al gezegd, maar ik vind de training echt een verrijking van mijn leven. --- Richard, Huizen ---mindfulness trainingenMarc, ik vind je mildheid bewonderenswaardig en prettig om te ondergaan. Het voelde alsof iedereen in zijn / haar waarde werd gezien / gelaten. Je autenticiteit en oprechtheid maakten deze training niet zomaar een training over een hip-iets. -- Jet van Dam --mindfulness trainingenIk heb meer rust gevonden, en ben meer tevreden met mijn leven, blijheid. Ik vond de training heel fijn en rustgevend. Ik kwam na iedere sessie thuis met nieuwe inzichten en levenswijzen over mijn leven en hoe nu verder te handelen en bewust te leven. -- Kim, Huizen--mindfulness trainingenIk ben mij heel bewust van mijn gevoelens en kan er veel beter mee omgaan, voel mij veel meer ontspannen. Ik vind de training heel bijzonder en zal het aan een ieder aanraden om te gaan doen. -- Yvonne, Huizen --mindfulness trainingenMijn grenzen voel ik nu beter aan en kan ik beter bewaken. Ik leerde vooral mezelf accepteren zoals ik ben met kwaliteiten en tekortkomingen. Verder leerde ik wat accepteren in het algemeen is: niet meer dan tegen mezelf zeggen: dit is wat er is, en daarbij kunnen blijven. Dank je wel Marc!mindfulness trainingen' Bedankt Marc voor de waardevolle ervaring van de Mindfulness training, ik heb er heel veel aan gehad! - anoniem-mindfulness trainingen'Bewustwording van gevoelens en de automatisch piloot is een heel nieuwe en goede ontdekking voor mij'. - anoniem-mindfulness trainingen'Ik kan mezelf nu accepteren zoals ik ben met de positieve en negatieve kanten' . 'Door de training heb ik handvatten gekregen om mindfulness te integreren in het dagelijks leven. " Marc, dank voor jouw inspiratie, kennis, toewijding en 'zorgzame aandacht'!! ".- anoniem-mindfulness trainingen" Ik kan leren stilstaan bij wat er nu gebeurt. Niet direct in actie of paniek modus gaan. Mezelf en de ander accepteren in het zijn" - anoniem-mindfulness trainingen" Ik heb geleerd om naar mijn gevoelens te luisteren"mindfulness trainingen" Beter leren accepteren van de dingen die je niet kunt veranderen. Bewuster leven / zijn in het hier en nu. Ik vond het prettig dat de trainer ook zelf persoonlijke situaties vertelde, dat maakt het wat luchtig en goed opneembaar" - anoniem -mindfulness trainingen" Hoe belangrijk het is om tijd te nemen voor jezelf en hoe belangrijk het begrip 'energieniveau' is en dat er maar één iemand is die daar leading in is ". - anoniem


Site: Insight - Marc Lenten - Yootheme - Algemene voorwaarden   Images by Freepik.com