Skip to main content

06 52243162

Marc Lenten (Mindfulness trainer)

Ik ben Marc Lenten (1967) en geef sinds 2011 de Mindfulness trainingen bij Insight. Mindfulness doorgeven aan anderen is één van de mooiste dingen die ik doe. Ik heb mindfulness niet alleen ervaren als één van de krachtigste antwoorden op de stressvolle kanten van het leven; het heeft me bewuster in het leven doen staan.

In een drukke periode in mijn leven maakte ik kennis met meditatie en ondekte de rust die dat gaf aan mijn leven. Door meditatie raakte ik in aanraking met Mindfulness en besloot de achtweekse mindfulness training te volgen. Ik was onder de indruk van deze mooie training en wat het mij deed. Anderen de kracht van mindfulness laten ervaren is nu één van de meest boeiende en inspirerende dingen in mijn leven.
Ik ben gecertificeerd trainer en heb hiervoor verschillende opleidingen gedaan. Regelmatig volg ik vervolgopleidingen en retraites om verdieping aan te blijven brengen in mijn kennis. Een belangrijk onderdeel hiervan is mijn eigen meditatiepraktijk. Als ondersteuning hiervan ga ik jaarlijks op meditatie-retraite. De laatste jaren vooral bij Frits koster.
Ik ben gecertificeerd Mindfulness-trainer: categorie 1 trainer (lid VNBM).

Mindfulness-trainersopleiding (volledige - lange opleiding, SeeTrue)
Mindfulness-vervolgopleiding voor trainers o.l.v. David de Wulf (I Am /SeeTrue)
Mindfulness training o.l.v. Mark Williams
Mindfulness voor Kinderen (Mindfulkids - CVM)
Teachter-training intensive - Max Strom
Yoga docentenopleiding (300h+)
Filosofie (Universiteit van Utrecht)
PTH Eindhoven 


Hanneke de Kloet (Haptotherapeut)

Hanneke de Kloet (1968) is haptotherapeut, was ook oefentherapeut Mensendieck en is moeder van 3 kinderen.
Na veel omzwervingen (docent Frans, directiesecretaresse/officemanager, trainer van Microsoft Office programma's in het bedrijfsleven) volgde ik de opleiding voor oefentherapie Mensendieck en heb ik jarenlang mijn eigen praktijk gehad. Hier behandelde ik mensen met rug-nek en schouderklachten en spanningsgerelateerde klachten zoals hoofpijn en hyperventilatie. Als oefentherapeut ga je meestal (houdings)technisch aan de slag. Maar met deze fysieke aanpak laat je de rest van de mens met zijn emoties en levensproces buiten beeld. Ik ben juist nieuwsgierig naar wat er aan een fysieke klacht ten grondslag ligt. Wat wil je lichaam je vertellen? In mijn eigen professionele ontwikkeling kreeg ik als snel de behoefte om minder effectief en steeds meer affectief aan het werk te zijn. Haptonomie slaat een mooie brug tussen wat er lijfelijk te voelen is en wat er rationeel en emotioneel speelt. In 2009 ben ik daarom begonnen aan de 5-jarige post-HBO opleiding haptotherapie aan de Academie voor Haptonomie in Doorn. De haptonomie en de haptotherapie bieden handvatten voor je persoonlijke innerlijke ontwikkeling, als haptotherapeut begeleid ik mensen hierin. Inmidddels ben ik afgestudeerd, heb mijn eigen praktijk en sta ingeschreven bij de beroepsvereniging VVH. Haptonomie is een prachtige aanvulling en een manier van kijken naar de hele mens, met als ideaal lichaam, ziel en geest in harmonie. Ik ervaar het als heel bijzonder en waardevol als mensen mij hun vertrouwen schenken, waardoor er een haptotherapeutische begeleiding mogelijk is. Belangrijke waarden voor mij in mijn werk zijn vertrouwen, respect, veiligheid, openheid en verbinding.

Site: Insight - Marc Lenten - Yootheme - Algemene voorwaarden   Images by Freepik.com