Mindfulness Onderwijs

Werken in het onderwijs kan heel leuk zijn; maar ook heel druk. De kinderen moeten zoveel mogelijk op hun eigen niveau bediend worden, je moet rekening houden met kritische ouders, je wilt alle kinderen feedback geven op hun werk en de inspectie verlangt dat je alles administreert. Werken in het onderwijs is leuk, maar nergens is de werkdruk zo hoog en nergens is zoveel burn-out. Met Mindfulness leer je hoe je te midden van deze drukte toch je kalmte bewaren. 

 

mindfulness onderwijs,burn-out

Mijn loopbaan in het onderwijs ben ik begonnen in het speciaal onderwijs. Vijf jaar gaf ik les aan zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Je kon de kinderen nooit alleen laten. Van half negen tot half drie had ik de kinderen; adhd-ers, autisten, externaliserende kinderen die er thuis alleen voor stonden...alles zat bij elkaar. Ik vond het zwaar, maar ook heel boeiend. 
Daarna ging ik werken in het gewone basisonderwijs in Het Gooi. De eerste jaren waren de zwaarste jaren. Ik had geen ervaring in het gewone basisonderwijs en startte in een combinatie groep 7-8. Veel keus had ik ook niet en waagde de sprong in het diepe. Te diep....Ik ervaarde veel spanning en stress. Het was in deze periode dat mindfulness op mijn pad kwam. Ik ontdekte dat ik de rust kon bewaren en meer balans in mijn energie kon brengen. Ik ontdekte hoezeer ik soms geleid werd door mijn automatische patronen. Hierdoor was ik in staat een ander perspectief aan te nemen. Ik leerde beter voor mezelf te zorgen doordat ik mijn grenzen beter leerde aanvoelen en kon bewaren. Sindsdien werk ik met veel plezier in het onderwijs!  

Met mindfulness krijg je meer grip op jezelf en meer grip op je werk!
In de training voor teams die ik aanbied komen de volgende onderwerpen naar voren:

- Weerbaarheid tegen stress en werkdruk
- Communicatie (met ouders, collega's, leerlingen)
- Herkennen van patronen
- Aanvoelen van je grenzen
- De adem gebruiken als steun
- Gedachten zijn geen feiten 

De training kent in principe 6 bijeenkomsten van ongeveer 2 uur maar is in overleg aan te passen aan de mogelijkheden van de school.
Een workshop tijdens een studiedag kan een goede start zijn!

Voor informatie over de mogelijkheden van een workshop of training en prijzen kun je contact met mij opnemen: marc (at)insightmindfulness nl of via 06 522 43 162  

 

Mindfulness Huizen, Mindfulness Hilversum